Депутатську компанію в Одесі обрали отримувачем майже 10 мільйонів за ремонт доріг

02 лютого 2023 р. 13:49

Депутатську компанію в Одесі обрали отримувачем майже 10 мільйонів за ремонт доріг

Фото: Укравтодор

Комунальне підприємство "Міські дороги" обрало компанію, якій платитиме впродовж року за відновлення дорожнього покриття після аварійного ремонту теплових мереж у місті Одеса.

Про це йдеться у системі електронних закупівель Prozorro, повідомляє "Центр публічних розслідувань".

Закупівлю проводили як відкриті торги з особливостями, тож конкурентів в "переможця" - товариства з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой" не було. 

За роботи компанія загалом має отримати 9 мільйонів 964 тисяч гривень. 

З початком повномасштабної агресії російської федерації проведення закупівель в форматі відкритих торгів з особливостями, коли терміни процедур знижені, а в переможців немає конкурентів стали переважати над іншими. 

За даними Міністерства економіки, з 14 по 20 грудня 2022 року 306 успішних торгів на Prozorro із 347  були завершені з одним учасником. Тобто майже 90% закупівель за цей період проведені з одним учасником торгів. 

Втім минулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону. 

За даними сервісу YouControl наразі засновником ТОВ "Ростдорстрой" є австрійська компанія "ЮТТЕМА АУ ГмбХ", а кінцевими бенефіціарами - депутат Одеської міськради Юрій Шумахер - представника партії "Довіряй ділам" та бізнесмен Євген Коновалов.

Компанія є постійним учасником тендерів на ремонт доріг на Одещині та в інших регіонах країни.

Так у листопаді 2022 року підрядник розпочав ремонт автодороги Т-16-27 КПП "Серпневе" - Тарутине - Арциз - Сарата, на ділянці від нульового до четвертого кілометра поряд із кордоном з Молдовою. 

Угоду про додаткові дороги з ремонту ділянки від нульового кілометра до 21 кілометра уклали із товариством з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой". Аукціону не проводили, скориставшись переговорною процедурою. Вартість угоди - 121 мільйон 552,5 тисячі гривень.   

А на початку лютого минулого року Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області провела два тендери для обрання компаній, які б зробили ремонти ділянок двох трас регіону та в обох визначили переможцем товариство з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой".