Одеський дорожній гігант програв 40-мільйонний тендер компанії уродженця Львова

22 квітня 2024 р. 12:10

Одеський дорожній гігант програв 40-мільйонний тендер компанії уродженця Львова

Фото: Google maps

Одеська філія державного підприємства "Адміністрація морських портів України" провела тендер для обрання компанії, якій заплатять за реконструкцію другої черги транспортної естакади на Митній площі в Одесі.

Як зазначається в системі електронних закупівель Prozorro, в тендері брали участь дві компанії — товариство з обмеженою відповідальністю "Автомагістраль-Південь" та товариство з обмеженою відповідальністю "Група компаній "Автострада".

Переможцем тендера обрали друге ТОВ, яке погодилося працювати за 48 мільйонів 972,6 тисячі гривень.  Товариство з обмеженою відповідальністю "Група компаній "Автострада", за даними сервісу "YouControl", зареєстроване у 2015 році у Вінниці. Власником є Максим Шкіль — засновник холдингу "MS Capital", до його складу входять п'ять компаній.

Зокрема: у сфері залізничної логістики – "Перша логістична компанія"; у дорожньо-мостовому будівництві – Група компаній "Автострада"; в агропромисловому комплексі – "Прилуцька аграрна компанія"; у сфері автодилерства – "Audi Центр Одеса Юг"; у видобутку та переробленні граніту – "Бехівський гранітний кар'єр".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Група компаній "Автострада" в разі підписання угоди повинне буде реконструювати естакаду до 31 грудня 2026 року.

Бізнесмен Максим Шкіль широкому загалу став відомий завдяки своєму Mercedes Maybach. У 2023 році він разом із журналістом Михайлом Ткачем виставили авто на аукціон і зібрали 30 мільйонів гривень для Збройних сил України.

Шкіль придбав Mercedes-Maybach до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, але після 24 лютого вирішив не використовувати авто з морально-етичних міркувань і запропонував його для благодійного розіграшу.