"Атака на цивільних": документальна стрічка про злочини окупантів на Харківщині

19 листопада 2022 р. 14:19

"Атака на цивільних": документальна стрічка про злочини окупантів на Харківщині

Фото: Gwara Media

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну місто Харків постійно зазнає атак російських військ. В місті зруйновані десятки житлових кварталів та вбито безліч цивільних громадян.

За даними поліції Харківської області, 1 122 людини загинули на Харківщині внаслідок російської агресії станом на 30 серпня 2022, і ця цифра продовжує рости.

Те, що відбувається на окупованих територіях, — окреме велике питання. Доступ до інформації та свідків подій за таких умов дуже обмежений через небезпеку. Ми маємо надію, що після деокупації міст та селищ докази скоєних злочинів будуть віднайдені, і це дозволить відновити справедливість.

Фільм наших колег з Gwara Media "Атака на цивільних" досліджує правозахисну інфраструктуру, що працює над фіксацією воєнних злочинів в Харківській області та на окупованих територіях. Вбивства цивільних, руйнація будівель, зґвалтування, крадіжки, колаборанство, фільтраційні табори та фільтраційні процеси — неповний перелік речей, що опинились у фокусі.

Фільм має на меті зафіксувати злочини військових рф проти цивільних в Україні та проаналізувати колективну травму, спричинену війною.

Вже 21 листопада фільм буде доступний до перегляду на сайті Gwara Media.

Дивіться також матеріал ЦПР: "Чи готова українська правоохоронна система до розслідування воєнних злочинів рф".