Депутата від ОПЗЖ на Херсонщині підозрюють у державній зраді

31 березня 2024 р. 23:12

Депутата від ОПЗЖ на Херсонщині підозрюють у державній зраді

Іван  ​​​​​​​Доценко. Фото: kurkul.com

Депутату Новотроїцької селищної ради Генічеського району Херсонщини від "ОПЗЖ" 74-річному аграрію Івану Доценку повідомили про підозру в державній зраді й пособництві державі-агресору.

Про це стало відомо з тексту підозри. 

Слідчі Херсонської обласної прокуратури звинувачують Доценко в агітації колег-аграріїв до співпраці з окупантами, а також в схилянні незаконно реєструвати свій бізнес у російській юрисдикції. 

Також повідомляється, що Доценко примушував співробітників свого підприємства "Агрофірма "Мир" брати участь у псевдореферендумі з "приєднання" Херсонщини до росії. Тим, хто відмовиться, він погрожував звільненням.

Чоловіка звинувачують у транспортуванні зерна з окупованої Херсонщини під виглядом експортної продукції російської федерації. Повідомляється, що він добровільно ремонтував і відновлював пошкоджену військову техніку окупантів, надавав сільгосптехніку для будівництва та облаштування фортифікаційних споруд, надавав окупантам житло, продукти, організовував їм відпочинок для поновлення сил.

Депутату заочно повідомили підозру в державній зраді й пособництві державі-агресору. 

За інформацією Центра журналістських розслідувань Доценко депутат Новотроїцької селищної ради від "ОПЗЖ". Раніше він був депутатом Херсонської обласної ради від Партії регіонів, а в 1992-1993 роках був представником президента України в тодішньому Новотроїцькому районі. Доценко двічі балотувався до Верховної Ради України від Селянської партії України й від блоку "За правду, за народ, за Україну!", але марно.

Очолювана Доценком агрофірма "Мир" займається вирощуванням зернових, бобових і олійних культур, овочів, розведенням молочної великої рогатої худоби, овець і кіз, свинарством і птахівництвом. Тільки зрошувальних земель у його підприємства нараховується близько 5,5 тисяч гектар.

Олеся Ланцман