Дружина заступника голови Херсонської райадміністрації не захотіла вказувати свої доходи

11 травня 2024 р. 13:00

Дружина заступника голови Херсонської райадміністрації не захотіла вказувати свої доходи

Фотоколаж: Інтент

Дружина заступника голови Херсонської районної адміністрації Михайла Жадана — Марина не надала інформації про свої доходи для вказання її у декларації чоловіка за 2023 рік.

Про це свідчить власне декларація Михайла Жадана, повідомив Центр публічних розслідувань. 

У декларації вказана лише заробітна плата Михайла Жадана 902 тисячі 936 гривень та допомога на проживання внутрішньо переміщеної особи - 24 тисячі гривень. 

Транспорту чи заощаджень, криптовалюти чи акцій в родини немає. Задекларована лише нерухомість —  житловий будинок Михайла Жадана площею 71,5 квадратного метра у Білозерці Херсонської області та земельна ділянка 25 соток там же.

Тим часом перший заступник голови Херсонської обласної ради — керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський придбав у вересні 2023 року квартиру площею 45,7 кв. м у столиці. 

Раніше повідомлялось про те, що голова Херсонської районної адміністрації Михайло Линецький торік задекларував 46 тисяч гривень, які він та його син також Михайло отримали як допомогу на проживання внутрішньо переміщених осіб. Також як дохід він задекларував заробітну плату голови райадміністрації - 1 мільйон 294 тисячі 431 гривню й стипендію доньки - 24 тисячі 350 гривень. Їздить він на Mitsubishi Pajero 2012 року випуску.

Також йшлося про те, що заступниця голови Херсонської ОВА Ольга Малярчук вказала в декларації за 2023 рік наявність у співвласності квартири в Миколаєві площею 54,6 квадратного метра, другим співвласником якої є її чоловік. При цьому чоловік відмовився вказати вартість цього майна так само як й дату набуття права власності, повідомив Центр публічних розслідувань.