Ексочільник Білгород-Дністровської райради не зміг пояснити НАЗК звідки в нього понад 59 млн в активі

12 червня 2024 р. 13:57

Ексочільник Білгород-Дністровської райради не зміг пояснити НАЗК звідки в нього понад 59 млн в активі

Фото: Фейсбук Мельниченка

Колишній голова Білгород-Дністровської райради Григорій Мельниченко не зміг підтвердити Національному агентству з питань запобігання корупції законність походження свого грошового активу на суму понад 59,5 мільйона гривень. 

Про це розповіли у НАЗК.

Загалом за 5 місяців 2023 року відомство провело 133 перевірок. За результатами яких виявили недостовірні відомості на майже 555 мільйона гривень, необґрунтованих активів на  7,1 мільйона та ознак незаконного збагачення на 17,8 мільйона гривень.

За результатами перевірок найбільше порушень, у тому числі ознак незаконного збагачення, недостовірних відомостей та необґрунтованих активів встановлено у деклараціях, поданих представниками:

  • органів місцевого самоврядування - 15, з них 1 - голови міської ради, 1- голови районної ради, 4 - депутатів обласних рад;
  • органів досудового розслідування та поліції - 10;
  • обласних та районних державних адміністрацій - 5;
  • державних підприємств - 5, з яких 3 - керівників підприємств.

Ексголова Білгород-Дністровської райради Григорій Мельниченко виявився серед тих, хто надав недостовірні відомості у деклараціях, а саме "не підтвердив законність походження свого грошового активу на суму понад 59,5 млн.грн", повідомили в НАЗК.

Відповідні матеріали відомство скерувало до Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань, Офісу Генерального прокурора та Національної поліції. 

Зазначимо, що в декларації за 2023 рік Григорій Мельниченко, якого підозрюють у незаконному заволодінні державним катером, вказав що заощадив понад 80,3 мільйона гривень. Головою райадміністрації він був до серпня 2023 року. 

За інформацією НАЗК, найбільша кількість декларацій, за якими проводяться повні перевірки, подані посадовцями з м. Києва (158 декларацій), Одеської області (37), Київської області (33), Львівської області (26), Дніпропетровської області (18), Черкаської області (16),  Харківської області (15).

Олеся Ланцман