Експодатківець з Криму зрадив присягу держслужбовця й перейшов на бік окупаційної влади

06 червня 2024 р. 13:59

Експодатківець з Криму зрадив присягу держслужбовця й перейшов на бік окупаційної влади

Фото: окупаційне Мінекономіки Криму

У 2014 році мешканець Сімферополя зрадив присягу держслужбовця та перейшов на бік ворога, почавши будувати кар’єру в окупаційному управлінні Федеральної податкової служби по Республіці Крим. 

Про це розповіли у прокуратурі АР Крим та міста Севастополя.

У повідомлені відомства йдеться про те, що прокури повідомили про підозру псевдозаступника окупаційного міністра економічного розвитку Республіки Крим. Його дії кваліфіковано як державна зрада та колабораційна діяльність. Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Слідством встановлено, що з 2005 року громадянин України проходив службу на різних посадах в органах ДПС України в Криму. Зокрема, до окупації півострова працював головним державним ревізор-інспектором відділу контрольно-перевірочної роботи доходів і зборів фізичних осіб ГУ Міндоходів в АР Крим.

Однак у січні 2024 року "податківець" погодився на пропозицію ворога та обійняв посаду псевдозаступника окупаційного міністра економічного розвитку Республіки Крим, на якій працює й донині. 

В дописі прокуратури ім'я зрадника не називають, однак з російських ресурсів Центр публічних розслідувань дізнався, що йдеться про 41-річного Сергія Корольова. Після переходу на бік окупантів, чоловік має декілька нагород від них.

Раніше херсонські прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно депутатки обласної ради Світлани Межерицькій, яка у липні 2022 року пішла на співпрацю із ворогом та обійняла посаду "начальника" у незаконному "Управлении здравоохранения Департамента социальной политики ВГА Херсонского городского территориального округа".  

Також підозру у держзраді отримав гауляйтер Каховки Павло Філіпчук, який торік брав участь у псевдовиборах, проведених окупантами, його було призначено псевдодепутатом від путінської Єдиної росії та перепризначено головою окупаційної адміністрації Каховської громади.

Олеся Ланцман