Фірма депутата від забороненої ОПЗЖ буде ремонтувати дорогу до одного з кладовищ на Одещині

24 липня 2024 р. 15:45

Фірма депутата від забороненої ОПЗЖ буде ремонтувати дорогу до одного з кладовищ на Одещині

Фото: news.pn

Фірма, яка належить депутату Одеської обласної ради від забороненої ОПЗЖ Князю Хачатряну, підписала угоду з ремонту дороги до кладовища в одному з сіл Березівського району.

Про це стало відомо під час моніторингу  системі електронних закупівель Prozorro.

Йдеться про капітальний ремонт дорожнього покриття у селі Миколаївка.

На сайті Prozorro Старомаяківська сільрада Березівського району Одеської області провела відкриті торги з особливостями на суму 2 мільйони гривень 396 тисяч гривень. В них взяла участь лише одна компанія, яка і стала переможцем. Угоду з ремонту доріг підписали з ТОВ "Березівкаагрошляхбуд".

За даними аналітичного сервісу YouControl, зазначене підприємство  зареєстроване у мсті Березівка на вулиці Паркові у 2003 році. Власником фірми є  Князь Аршалуйсович Хачатрян.

За інформацією руху "Чесно", у 2020 році Хачатрян пройшов до Одеської обласної ради 8-го скликання: від політичної партії  "Опозиційна платформа – За життя"  — список №40, округ 4. Нині діяльність цієї партії заборонена Верховним судом України.

У громадській організації дали характеристику діяльності Хачатряна - гречкосійство. Це означає, що політик впливає на виборців  шляхом роздавання товарів, надання послуг або інших матеріальних чи нематеріальних активів.

Раніше у Миколаївській області визначили, хто буде ремонтувати центральну дорогу у селі Степківка Первомайського району. Конкурентів у фірми на торгах не було.

А перед тим Центр публічних розслідувань з'ясував, що реконструкцію будівлі Баштанської багатопрофільної лікарні робить компанія, яка проходила по справі заволодіння бюджетними коштами. Товариство також звинувачували в зловживання службовим становищем за попередньою змовою з посадовими особами Управління капітального будівництва Миколаївської ОДА.

Читайте також: Подарунки, букети, годинники: на що витрачали мільйони бюджетні установи Одещини

Ірина Глухова