Генерал поліції, який працював на Півдні, їздить на оперативних номерах в спортзал та живе в квартирі за мільйон доларів

11 жовтня 2024 р. 10:37

Генерал поліції, який працював на Півдні, їздить на оперативних номерах в спортзал та живе в квартирі за мільйон доларів

Фото: Facebook/Сергій Шайхет

Начальник Департаменту міграційної поліції Нацполіції генерал Сергій Шайхет, який раніше очолював ГУ Національної поліції в Миколаївській області, а до цього слідче управління ГУНП України в Одеській області, проживає в квартирі свого батька, вартість якої оцінюється в один мільйон доларів та регулярно відвідує спортивний комплекс під час робочого дня, використовуючи для поїздок службовий автомобіль.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів Bihus.Info.

Шайхет отримав звання генерала 29 вересня 2023 року, ще коли працював головою поліції Миколаївщини. В жовтні стало відомо, що він очолюватиме Департамент міграційної поліції НПУ в столиці.

"Сергій Шайхет отримав генеральські погони у 37 років, але за що – питання відкрите. Поки його колеги виконують обов'язки на фронті, він катається в спортзал на службовій машині з оперативними номерами. Регулярно їздить в ЖК, де є оформлена на батька квартира за мільйон, а також має цікаві звʼязки з Олегом Татаровим. Ми спостерігали за генералом більше місяця. Як виглядає його робочий день і чому до ефективності керівника міграційної поліції виникає багато запитань", - кажуть журналісти.

За даними розслідувачів, автівку, на якій їздить Шайхет, департаменту передали західні партнери весною 2024 року.

Зазначається, що посадовець займається охоронним бізнесом понад десять років та є співвласником охоронної компанії "Секьюрайті", яку частково контролювала компанія "Укрнафта" до її націоналізації. У цій же компанії працював Максим Донець, який у 2019 році став особистим охоронцем президента Володимира Зеленського.

Коментувати інформацію журналістів Сергій Шайхет відмовився.

Читайте також: Перевірка декларацій: посадовці не змогли пояснити походження грошей на суму 30 мільйонів

Сергій Шайхет народився в 1986 році в місті Луцьку. Його батько був полковником поліції, командував спецпідрозділом "Сокіл". У 2005 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України. 7 грудня 2015 року його звільнили з поліції за службову невідповідність, він не пройшов атестацію. Пізніше оскаржив це рішення в суді та поновився на посаді. Із грудня 2016 року очолював слідче управління ГУНП України в Одеській області. Має вчений ступінь кандидата наук із держуправління.

Ната Чернецька