Комп'ютери без аукціону: Одеська юракадемія обрала постачальника

06 липня 2024 р. 08:37

Комп'ютери без аукціону: Одеська юракадемія обрала постачальника

Фото: Вікіпедія

Національний університет "Одеська юридична академія" провів закупівлю для обрання компанії, якій сплатить за постачання комп'ютерного обладнання.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Комп'ютери вишу потрібні для забезпечення навчального процесу, яке буде використовуватися в лабораторіях Національного університету.

Закупівлю проводили в форматі відкритих торгів з особливостями й конкурентів у товариства з обмеженою відповідальністю "Євросистемс комп'ютерна техніка" не було.

Компані розраховую отримати 3 мільйони 993,5 тисячі гривень й передати обладнання університету до 31 грудня. Йдеться про 1 тисячу 35 штук комп'ютерів.

За даними сервісу YouControl, ТОВ "Євросистемс комп'ютерна техніка" зареєстроване у 2002 році в Одесі. Власник наразі Сергій Захаров.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. 

 Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Утім після початку повномасштабної агресії російської федерації у 2022 році Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.

Наприклад у вересні 2023 року Національний університет "Одеська юридична академія" уклав угоду про Капітальний ремонт підвальних приміщень тобто найпростішого укриття у своєму гуртожитку №1. Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями тож учасник та переможець був один — приватне підприємство "Сінта-Сервіс" компанія отримала 5 мільйонів 522,7 тисячі гривень.