У Миколаєві комунальники уклали угоду на закупівлю енергоносіїв у підсанкційного підприємства

11 липня 2024 р. 09:56

У Миколаєві комунальники  уклали угоду на закупівлю енергоносіїв у підсанкційного підприємства

Фото: armyinform

Одна з комунальних установ Миколаївської міськради уклала угоду з компанією на закупівлю енергоносіїв, власником якої є людина під санкціями РНБО.

Про це розповіли у прокуратурі Миколаївської області.

За інформацією правоохоронців, господарським судом Миколаївської області відкрито провадження у справі за позовом Окружної прокуратури міста Миколаєва в інтересах держави в особі Миколаївської міської ради та Південного офісу Держаудитслужби до комунальної установи та товариства з обмеженою відповідальністю про визнання недійсним договору про закупівлю енергоносіїв, який суперечить інтересам держави й суспільства та стягнення на користь держави отриманих за цим правочином коштів.

Підставою для пред'явлення позову стало те, що кінцевим бенефіціаром переможця закупівлі є особа, до якої рішенням Ради національної безпеки та оборони України застосовано персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи, у зв’язку з чим пропозиція такої особи на участь у торгах мала бути відхилена.

При цьому товариством при подачі документів щодо участі у закупівлі умисно не надало відповідну інформацію замовнику, що призвело до укладання договору всупереч вимогам чинного законодавства та інтересам держави.

Раніше управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США внесли у "чорний список" підставну компанію Sahara Thunder, яка займається виробництвом та продажем іранських дронів рф. 

Нагадаємо, що родина російського конструктора дронів володіє нерухомістю у Франції та Великобританії, але не знаходиться під санкціями.

Раніше вийшов фільм Центру публічних розслідувань "Спонсори війни: як компанія з білоруським корінням працює в Україні під час війни".

Журналісти виявили, що за однією із фірм, яка заробляє гроші в Україні й працює у рф, а отже сплачує агресору податки, приховується білоруський виробник білизни, який давно зайшов і на український ринок. І це відома багатьом "Мілавіца". Адже саме цей виробник жіночої білизни  входить у структуру холдингу Silvano Fashion Group, який отримує більшу частину доходу від продажів у росії та білорусі. До того ж ця мережа також відкриває нові магазини в росії.

Олеся Ланцман