Миколаївська фірма, з якою судилася прокуратура, буде ремонтувати дитячі садки

20 серпня 2024 р. 14:32

Миколаївська фірма, з якою судилася прокуратура, буде ремонтувати дитячі садки

Фото: vents.ua

Управління освіти Миколаївської міської ради віддало три тендери на ремонт системи вентиляції в укриттях у дитячих садках одній фірмі, з якою раніше судилася прокуратура.

У системі електронних закупівель Prozorro, було оголошено три тендери по ремонту на загальну суму понад три мільйони гривень.

Аукціон провели у форматі відкритих торгів з особливостями, який передбачає коротші терміни проведення процедури. В них взяла участь лише одна фірма, яка і стала переможцем. 

Таким чином ТОВ "Інженерно-технологічний центр "Миколаївбуд" без конкуренції отримав підряди з ремонту вентиляційних систем в укриттях дошкільних навчальних закладів  №99, 117 та 118. За проєктом кожному з них підрядник повинен виконати загальні ремонтні роботи вентиляційної системи, а саме: встановити повітряно-опалювальні агрегати, прокласти повітровід, встановити канальний нагрівач, жалюзійні грати та фільтри.

Крім загальних ремонтних робіт, що стосуються вентиляційної системи, тендерною документацією у підвальному приміщенні ЗДО №99 передбачаються й інші роботи. Загалом на ремонт у цьому укритті планують витратити 1 мільйон 305 тисяч гривень.

За даними сервісу YouControl, ТОВ "Інженерно-технологічний центр "Миколаївбуд" зареєстровано у Миколаєві у 2017 році. Кінцевими бенефіціарами є Белінська Світлана Михайлівна, а також Матвєєви Андрій та Ярослав Володимировичі. За час повномасштабної війни з 2022 по 2024 роки компанія заробила на державних тендерах понад 48 мільйонів гривень.

У 2023 році вона фігурувала в справі про визначення недійсним договорів, укладених з Миколаївською міською радою щодо часткової реконструкції вулиці Набережній у Миколаєві. Позов подала Миколаївська обласна прокуратура, яка стверджувала, що закупівля була проведена з порушеннями бюджетного законодавства, що робить договір недійсним. Суд розглянув справу та закрив її через відсутність предмета спору. Прокуратура подала заяву на повернення сплаченого судового збору, суд задовольнив це прохання.

Раніше реконструкцію укриття за майже 15 мільйонів на Миколаївщині віддали компанії, яка фігурувала у справі з привласнення бюджетних коштів. Минулого разу компанія не здійснила закупівлю обладнання на реконструкцію насосної станції дитячого садка та школи.

Крім того, підряд на будівництво сховища для дітей у Миколаївській області віддали компанії, яка раніше проходила у справі про привласнення бюджетних коштів. Будівництво буде коштувати понад 50 мільйонів бюджетних гривень.

Ірина Глухова