Миколаївська влада вирішила придбати три позашляховики для потреб тероборони

01 вересня 2024 р. 16:25

Миколаївська влада вирішила придбати три позашляховики для потреб тероборони

ФОТО: Motor

Миколаївській виконавчий комітет оголосив закупівлю кросоверів на потребу територіальної оборони. На придбання автівок запланували витрати понад два мільйони гривень.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель Prozorro.

На заходи з територіальної оборони, а точніше - придбання трьох автомобілів Renault  Duster Life, виконавчий комітет Миколаївської міської ради вирішив витратити 2 мільйони 270 тисяч 400 гривень. 

Проведення аукціону заплановано на 6 вересня. Розмір мінімального кроку пониження ціни складає 11 тисяч 352 гривні. Розмір забезпечення тендерної пропозиції у грошовому виразі не може перевищувати 3 відсотків

Метою придбання позашляховика є поліпшення матеріально-технічної бази на виконання завдань територіальної оборони у Миколаєві, в тому числі пов’язаних з мобілізаційною підготовкою.

Дата виробництва позашляховиків має бути не пізніше 2024 року. Автівки мають бути доставлені до 30 жовтня. Оплата здійснюється по факту доставлення товару.

Автівки мають бути облаштовані кріпленнями для дитячих сидінь, дорожнім набором засобів безпеки, бортовим комп'ютером, кондиціонером та магнітолою. Гарантійний термін на автомобіль має складати не менше ніж три роки або 100 тисяч кілометрів пробігу. Доставлення підрядник має здійснити своїм коштом.

Також нещодавно Головне  управління Національної поліції в Херсонській області оголосило закупівлю на придбання автомобіля спеціалізованого призначення на базі Renault Duster. На це планують витратити з місцевого бюджету майже мільйон гривень.

У липні громадську організацію звинуватили у продажі гуманітарних автівок. За інформацією правоохоронців, чоловіки організували схему збагачення на продажі транспортних засобів, ввезених на територію України у спрощеному порядку під виглядом гуманітарної допомоги для використання нібито організацією благодійників.

Анна Бальчінос