На Херсонщині знову шукають підрядника з реконструкції дитсадка в селі, яке постраждало від окупації

16 жовтня 2024 р. 15:02

На Херсонщині знову шукають підрядника з реконструкції дитсадка в селі, яке постраждало від окупації

Фото: Вікіпедія

У Херсонській області оголосили новий тендер з капітального ремонту дитячого садочку "Сонечко" у селі Киселівка. Бюджет робіт оцінили у понад 23 мільйони гривень. Попередній тендер обійшовся у понад 30 мільйонів гривень.

Відповідна інформація оприлюднена в системі електронних закупівель Prozorro.

Замовником виступив департамент розвитку територій Херсонської обласної державної адміністрації. Аукціон у форматі відкритих торгів з особливостями запланували на 22 жовтня. Йдеться про реставрацію будівлі закладу дошкільної освіти Киселівський ясла-садок "Сонечко" Чорнобаївської сільської ради Херсонського району.

Самі роботи фінансуються коштом позики Європейського інвестиційного банку за проєктом "Програма для відновлення України", а ПДВ покриють із місцевого бюджету. Відповідно до графіків, до кінця грудня 2025 року підрядник повинен виконати всі роботи. Очікується, що їх вартість не має перевищити 23 мільйони 210 тисяч гривень.

Варто додати, що у серпні минулого року вже оголошували тендер на ремонт дитячого садка "Сонечко". Тоді вартість робіт оцінили у 31 мільйон 903 тисяч гривень. Переможцем торгів стало ТОВ "Атлас БУД-ПРО", воно було єдиним учасником, який зареєстровуйся у системі. Тож з ним й уклали угоду у вересні 2023 року.

Протягом року до договору постійно вносилися зміни про покращення якості предмета закупівлі, за умови що таке покращення не призведе до збільшення суми, визначеної в договорі про закупівлю.

За даними Youcontrol, зазначене товариство зареєстроване у Херсоні чотири роки тому (2020 рік). Кінцевими бенефіціарами є аж чотири особи, всі вони жителі Харкова: Ігор Балута, Віталій Лукашенко, Сергій Надточій, Дмитро Семененко. Розмір статутного капіталу компанії складає всього 45 тисяч гривень. Минулого року "Атлас БУД-ПРО" отримав понад 50 мільйонів гривень на державних закупівлях.

Село Киселівка Чорнобаївської громади Херсонщини пробуло в російській окупації майже дев’ять місяців. Населений пункт розташований за 5 кілометрів від Чорнобаївки й був захоплений російськими військами на початку березня 2022 року.

За даними ЗМІ, протягом окупації деякі жителі села загинули, ще кілька – зникли безвісти. Місцеві мешканці натерпілися як від російських обстрілів, так і від мародерства російських солдатів.

Ірина Глухова