В Одесі посадовця Держспоживслужби затримали на хабарі

12 січня 2024 р. 12:29

В Одесі посадовця Держспоживслужби затримали на хабарі

​​​​​​​Фото: Одеська поліція

Одеські поліцейські затримали посадовця підрозділу Держспоживслужби. Його звинувачують в отриманні 1000 доларів хабаря за невтручання у діяльність підприємства.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області.

"За вказану суму фігурант гарантував підприємцю не перешкоджати його діяльності, повязаної з виробництва напівфабрикатів. Посадовця затримали під час отримання неправомірної вигоди", - зазначили правоохоронці.  


Фото: Одеська поліція

За даними слідства,  йдеться про головного спеціаліста відділу Одеського районного управління Головного управління Держспоживслужби в Одеській області.

Фігуранта затримали "на гарячому", одразу після отримання хабаря. Слідчі вилучили гроші в якості речових доказів, а посадовця затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України в одержанні службовою особою неправомірної вигоди.

Підозрюваний поміщений до ізолятора тимчасового тримання, слідчі клопочуть про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Раніше на Одещині викрили посадовця, який заробляв мільйони на поборах з зернотрейдерів. Державне бюро розслідувань викрило посадовця Укртрансбезпеки, який заробляв, пропускаючи фури з зерном, що не відповідали габаритно-ваговим нормам. За безперешкодний проїзд вантажівки з перевищеною допустимою вагою він брав з перевізників тисячу гривень. За інформацією ДБР, гроші платили практично всі зернотрейдери, які перевозили продукцію в порти Одещини.