Невідомі засіяли на Одещині понад 65 гектарів землі Міноборони

26 травня 2024 р. 10:59

Невідомі засіяли на Одещині понад 65 гектарів землі Міноборони

Фото: АрміяInform

Правоохоронці Одеської області намагалися в суді домогтися накладення арешту на земельну ділянку та сільськогосподарські культури, що фігурують у провадженні про захоплення землі Міністерства оборони в Білгород-Дністровського району Одеської області. 

Про це Центр публічних розслідувань дізнався з ухвали Київського районного суду Одеси. 

Як зазначається в матеріалах справи, до Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури в сфері оборони Південного регіону надійшла заява про вчинення кримінального правопорушення від Білгород-Дністровської КЕЧ району, зокрема за фактом самовільного захоплення земельних ділянок в зонах особливого режиму використання земель.

Правоохоронці перевірили заяву та виявили, що невстановлені наразі особи засіяли озимими 27 гектарів землі військової частини. 

Під час подальшої перевірки виявилось, що загальна площа, яку засіяли невідомі складає 65,7 гектара.

Відповідно до витягу з Державного земельного кадастру про цю земельну ділянку, вона призначена для потреб оборони на території колишнього військового полігону "Тарутинський".

Під час огляду від представника Білгородської КЕЧ району стало відомо, що договорів на обробку даної земельної ділянки ні з ким не укладали та хто на даний час засіяв цю землю невідомо.

Раніше співробітники поліції та Служби безпеки України затримали в Одеській області дружину заступника міського голови Білгорода-Дністровського, самого заступника, посадовця Мологівської сільради Білгород-Дністровського району та колишнього депутата цієї ради.

Також на початку травня Господарський суд Одеської області задовольнив позов прокуратури та повернув державі земельну ділянку лісогосподарського призначення загальною площею майже 240 гектарів вартістю 7 мільярдів гривень. 

Кирило Бойко