Одеситка продавала опікунство над всиновленим підлітком ухилянтам

10 серпня 2022 р. 19:03

Одеситка продавала опікунство над всиновленим підлітком ухилянтам

Правоохоронці затримали жительку Одеси, яка у тренажерних залах підшукувала чоловіків, що ухиляються від мобілізації, та пропонувала їм допомогу у виїзді до сусідньої країни.

Як повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції в Одеській області, полягала її допомога у виготовленні фіктивних документів про опіку над її 15-річним прийомним сином та перевезенні разом з підлітком за кордон. Свої послуги правопорушниця оцінювала у 1,5 тисячі доларів США. 

У такий спосіб жінка за грошову винагороду допомогла втекти з України трьом чоловікам призовного віку. Правопорушницю викрили оперативники Управління міграційної поліції Одещини спільно з ювенальними поліцейськими, слідчими Білгород-Дністровського районного відділу поліції та оперативниками Головного відділу внутрішньої та власної безпеки "Південь" ДПСУ під час чергової спроби виїхати за кордон разом з "ухилянтом".

"Зараз слідчі поліції під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури оголосили фігурантці підозру в організації та незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинених з корисливих мотивів (ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України) та торгівлі людиною, вчиненою щодо неповнолітнього його опікуном повторно (ч.ч.2,3 ст.149 ККУ). Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Крім того, вирішується питання про додаткову кваліфікацію події за фактом підробки документів. Їх поліцейські направили на експертизу", - зазначив начальник Управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області Артур Макаров.

Згідно з чинним законодавством, за скоєне зловмисниці може загрожувати до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.