Одеська мерія вирішила інвентаризувати поля фільтрації за понад 2 мільйони

11 серпня 2024 р. 15:34

Одеська мерія вирішила інвентаризувати поля фільтрації за понад 2 мільйони

Поля фільтрації. Фото: Південний кур'єр

Департамент земельних ресурсів Одеської міської ради оголосив тендер для обрання компанії, якій заплатить за розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності.

Як зазначається в системі електронних закупівель Prozorro, йдеться про ділянку від Об'їзної дороги до естакади Одеського морського порту тобто територію полів фільтрації.

Аукціон запланований на 19 серпня з очікуваною вартістю закупівлі у 2 мільйони 415 тисяч гривень. Строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг: 15 грудня 2024 року.

Закупівля запланована у форматі відкритих торгів з особливостями.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги. Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Утім після початку повномасштабної агресії російської федерації у 2022 році Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.

Нагадаємо, в Одесі без аукціону визначили, хто буде наносити дорожню розмітку за майже 6 мільйонів.

У липні Департамент земельних ресурсів Одеської міської ради провів закупівлю для обрання компанії, яка розробить технічну документацію із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності. Закупівлю розділили на три лоти. В першому випадку передбачається розробка технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності в межах вулиць Дальницької, Будівельної, Бугаївської, Середньої, Балківської. В другому випадку розробляти документацію будуть для ділянки міста в межах вулиці Моторної та залізничної колії. А в третьому для ділянки в межах вулиць Василя Стуса, Мельницької, залізничної колії, вулиць Новикова, Танкістів, Іоганна Гена, Лугової, Остапа Вишні, Стовпової, Степної та залізничних колій

 Третій лот найдорожчий — очікувана вартість закупівлі складав 2 мільйони 612 тисяч 753 гривні. На другому місті був перший лот, вартістю  1 мільйон 612,1 тисячі гривень, а очікувана вартість другого лоту складала 875 тисяч 140 гривень.

В усіх трьох випадках учасник, а відповідно й переможець був один — товариство з обмеженою відповідальністю "Земельне кадастрове бюро". За роботу компанія розраховує отримати загалом 4 мільйони 553 тисячі 994 гривні.

Кирило Бойко