Одеська СБУ без аукціону обрала постачальника автівки

21 жовтня 2024 р. 11:37

Одеська СБУ без аукціону обрала постачальника автівки

Фото: Toyota

Управління Служби безпеки України в Одеській області вирішило придбати легковий спеціалізований автомобіль на базі Toyota RAV4 або еквівалент за 1,6 мільйона гривень.

Відповідна інформація оприлюднена в системі електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями й наразі на укладання угоди очікує її єдиний учасник - товариство з обмеженою відповідальністю "ВіДі Пальміра".  

За даними сервісу YouControl, компанія зареєстрована в Одесі у 2007 році й зараз її власниками є Олег Джуринський та Віталій Джуринський - власники ТОВ "ВіДі Алея" та "ВіДі Груп". Ці товариства зазначаються як засновники "ВіДі Пальміра".

Автомобіль спеціалізованого призначення повинен бути новим та придатним для цілей, для яких товар такого роду звичайно використовується.   

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Утім позаминулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону. 

Тим часом Одеський морський торгівельний порт оголосив тендер для обрання компанії, в якій придбає два мікроавтобуси. Аукціон запланований у форматі відкритих торгів з особливостями й передбачає придбання двох автомобілів Hyundai Staria Business та Hyundai Staria Top Bronze або еквівалент для перевезення не менш ніж 10 пасажирів.

Кирило Бойко