Одеські поліцейські обрали потенційних постачальників дронів за кілька мільйонів

10 серпня 2024 р. 11:48

Одеські поліцейські обрали потенційних постачальників дронів за кілька мільйонів

DJI Mavic 3 Enterprise. Фото: iPeople

Головне управління Національної поліції в Одеській області провело два тендери для придбання квадрокоптерів DJI Mavic 3 Enterprise й попередньо обрало переможцями дві компанії зареєстровані в Києві.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

У обох аукціонах було доволі багато учасників. Так у в одному, який передбачав придбання 14 дронів DJI Mavic 3 Enterprise з очікуваною вартістю закупівлі у  2 мільйони 568 тисяч 734 гривні взяли участь 13 компаній. 

Переможцем у ньому обрали товариство з обмеженою відповідальністю "Кальхеон", яке зголосилося продати дрони за 2 мільйони 69,8 тисячі гривень. 

За даними сервісу YouControl компанія зареєстрована у 2016 році в Києві. Власником є Киянин Вадим Болілий

Натомість у другому тендері взяли участь 10 компаній, серед яких було й ТОВ "Кальхеон", однак перемогу здобуло товариство з обмеженою відповідальністю "Буллет". 20 квадрокоптерів DJI Mavic 3 Enterprise компанія зголосилася поставити поліції за 1 мільйон 937 тисяч гривень.

За даними сервісу YouControl ця компанія молодша за конкурента — зареєстрована у 2023 році також в Києві. Власник Іван Цюрупа.

Закупівлю проводили у форматі запит цінової пропозиції — це спосіб закупівлі через Prozorro Market, яким може скористатися замовник для визначення найкращої ціни. 

За етапами процедура може здатися схожою до відкритих торгів, але особливості, що їй властиві, роблять її набагато привабливішою як для замовника, так і для учасника:

  • З усіх конкурентних процедур в Prozorro проводиться найшвидше — мінімум за 4 дні;
  • Відсутній етап для подачі запитань, вимог чи скарг;
  • Не потрібно готувати кваліфікаційну документацію і відповідно замовнику не треба проводити кваліфікацію;
  • Також не має етапу "Редукціон".
  • Замовник оголошує запит на товар певної категорії, далі система розсилає повідомлення всім постачальникам, хто в ній акредитований. 

Раніше ЦПР повідомляв, що виконавцем бюджетних підрядів в Одесі з нещодавніх пір стала фірма, засновник якої міг бути причетним до схеми з ухилення від сплати податків.

Кирило Бойко