Одеські тепловики вирішили заплатити понад мільйон за проєкт підключення ТЕЦ до генераторів

12 серпня 2024 р. 11:30

Одеські тепловики вирішили заплатити понад мільйон за проєкт підключення ТЕЦ до генераторів

Генератор типу GJYC4000E-MV. Фото: gtm

Одеська ТЕЦ планує замовити за майже 1,4 мільйона гривень розробку проєктно-кошторисної документації на встановлення та підключення до електричної схеми ТЕЦ дизельних генераторів загальною потужністю 3,44 МВт.

Відповідний тендер з'явився на сервісі Prozorro.

Читайте також: Не скандал Міноборони, але: по якій ціні закупали яйця бюджетні установи Півдня.

Левова частка потужності – 3,2 МВт – припадає на генератор GJYC4000E-MV, ще два дизельні генератори типу GJB150 мають потужність 0,12 МВт кожен.

В умовах тендеру йдеться про те, що проєктувальники повинні розробити проєкт монтажу генераторів та допоміжного обладнання, а також паливного господарства до кожного з них для зберігання та подачі палива з розрахунку їх роботи у номінальній потужності протягом 24 годин. Також для генераторів проєктуватимуть інженерний захист першого рівня, щоб захистити агрегати від наслідків ракетних та артилерійських обстрілів.

Проєктувальники повинні передбачити заходи з утилізації відходів, в тому числі будівельних, побутових, мулу від мийки коліс будівельної техніки, вивезення демонтованого обладнання тощо, які утворюються при виконанні робіт. В кошторисній частині проектної документації згідно КНУ "Настанова з визначення вартості будівництва" врахувати кошти на здійснення технічного нагляду та кошти на формування страхового фонду документації. 

Звернення за роз’ясненнями щодо тендеру та оскарження його умов – до 20 серпня 2024 р. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 23 серпня 2024 р. Початок аукціону – 26 серпня 2024 р. Строк виконання робіт – 31 грудня 2024 р.

Раніше Департамент земельних ресурсів Одеської міської ради оголосив тендер для обрання компанії, якій заплатить за розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель комунальної власності. Аукціон запланований у форматі відкритих торгів з особливостями. 

Читайте також: Економні та не дуже: за якими цінами закуповують держустанови "мавіки" на півдні.

Володимир Шкаєв