Офіс президента про нардепа Дмитрука: це не є нормально захищати вплив московської церкви, бити людей та погрожувати

19 серпня 2024 р. 11:56

Офіс президента про нардепа Дмитрука: це не є нормально захищати вплив московської церкви, бити людей та погрожувати

Фото: facebook-сторінка Артема Дмитрука

Народний депутат Артем Дмитрук заявив про намір звернутися до правоохоронних органів через допис заступника командира 14 полку Збройних сил України Євгена Карася, де той закликав приструнити нардепа. Невдоволення військового викликав допис Дмитрука у telegram, де нардеп критикував дії українських військових у Курській області та називав їх не патріотичними. Керівник Офісу президента Андрій Єрмак негативно відреагував на черговий скандал з одеським політиком. 

Народний депутат заявив, що українські військові влаштовують безлад у крамницях, глузують з літніх місцевих жителів, видаючи себе за німців часів Другої Світової та руйнують пам'ятники. Ролики про знущання в інтернеті дійсно є, але, за даними Центру протидії дезінформації, такі відео розповсюджують російські пропагандисти, створюючи їх власноруч. 


Скрин: telegram-канал Артема Дмитрука

Карась звинуватив Дмитрука в тому, що той обзиває українських військових. Його підтримали блогери-волонтери Сергій Стерненко та Ігор Лаченков, які також зробили дописи в своїх telegram-каналах проти Артема Дмитрука. Зокрема Сергій Стерненко нагадав, що нардеп не приховував свою співпрацю з Віктором Медведчуком й висловив думку, що для безпеки самого ж обранця, його слід покарати за законом. Лаченков своєю чергою звинуватив Дмитрука у державній зраді й обурився, що Генеральна прокуратура України досі не вдалася до дій щодо нардепа.


Скрин: telegram-канал Євгена Карася 


Скрин: telegram-канал Сергія Стерненко 


Скрин: telegram-канал Ігоря Лаченкова

На захист Артема Дмитрука висловився його колега Євген Шевченко, який як й Артем Дмитрук колись перебував у лавах партії "Слуга народу". 


Скрин: telegram-канал Євгена Шевченко 

В Офісі президента вже відреагували на скандал. Керівник ОП Андрій Єрмак натякнув, що "коли в Україні сьогодні знаходяться ті, які готові захищати вплив московської церкви, бити людей, погрожувати їм в соцмережах, маючи статус народного депутата, то це не є нормально". 


Скрин: telegram-канал Андрія Єрмака

Артем Дмитрук - народний депутат IX скликання (з 2019 року), обирався за виборчим округом №133 (Одеська область). Він також підприємець і професійний спортсмен, який керував федерацією професійного боксу Одеси та області.

В липні 2024 року став іподияконом української православної церкви московського патріархату. В 2023 році нардеп долучився до охочих зберегти московський патріархат в Україні.

В жовтні 2023 року Дмитрука звинуватили в побитті чоловіка в столиці. 

В листопаді 2021 року нардепа виключили з фракції "Слуга народу".

Читайте також: Працюють, заробляють, витрачають: рейтинг найбагатших нардепів від Одеської області

Кирило Бойко