Підрядник будівництва котельної в Чорноморську втретє залишився без контракту

01 січня 2024 р. 12:24

Підрядник будівництва котельної в Чорноморську втретє залишився без контракту

Фото: Громадський простір

Управління капітального будівництва Чорноморської міської ради Одеської області четверте оголосило тендер для обрання підрядника, який облаштує газопоршневу когенераційну установку потужністю понад 1 мВт на території котельні Комунального підприємства "Чорноморськтеплоенерго".

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

За даними системи, закупівля має відбутися в форматі відкритих торгів з особливостями тож конкурентів в переможця, як й минулі три рази може не бути.

Очікувана вартість закупівлі 38 мільйонів 450,5 тисячі гривень, а закупівлю планують провести 12 січня.

Зазначимо, що у жовтні 2023 року тоді єдиним претендентом на 37 мільйонів 822,4 тисячі гривень було  товариство з обмеженою відповідальністю "Південьенергомонтаж".  

З ТОВ зрештою уклали угоду, утім за взаємною згодою сторін на підставі висновку Державної аудиторської служби України про результати моніторингу процедури закупівлі від 25 грудня 2023 року. Аудитори наполягали, що угоди не мали укладати,а пропозицію компанії мали відхилити. 

За даними сервісу YouControl, ТОВ "Південьенергомонтаж" зареєстроване у 2017 році. Кінцевими бенефіціарами є Андрій Оніщенко з Запоріжжя та два одесити — Андрій Щербін та Микола Забродцький.

Друга закупівля відбулася 11 жовтня, але 18 жовтня компанію відхилили, а тендер визнали таким що не відбувся через відсутність пропозицій.

 У вересні ТОВ вперше "перемогло" у цьому тендері, однак через низку проблем з документами пропозицію компанії відхилили тож торги довелося скасувати через відсутність пропозицій.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. 

 Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Утім минулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.