Підрядником для переобладнання кремидівської школи в укриття обрали фірму з Доброслава

10 серпня 2024 р. 13:18

Підрядником для переобладнання кремидівської школи в укриття обрали фірму з Доброслава

Фотоколаж: ЦПР

Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Доброславської селищної ради в Одеській області провело закупівлю для обрання підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт підвального приміщення школи в селі Кремидівка під укриття.

Як зазначається в системі електронних закупівель Prozorro, йдеться про перетворення підвалу в споруду подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття.

Читайте також: Економні та не дуже: за якими цінами закуповують держустанови "мавіки" на півдні.

Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями. У ньому взяли участь дві компанії: товариство з обмеженою відповідальністю "Фемка" та товариство з обмеженою відповідальністю "Юг Строй Компані". 

ТОВ "Фемка" обрали переможцем — компанія зголосилася працювати за 39,6 мільйона гривень. 

За даними сервісу YouControl, ТОВ "Фемка" зареєстроване у 2020 році у Доброславі. Кінцевий бенефіціар — Сергій Хоменко

У 2023 році Доброславська селищна рада Одеського району Одеської області вирішила укласти угоду із Товариством з обмеженою відповідальністю "Фемка" про капітальний ремонт та облаштування території зони відпочинку "Європейська алея" по проспекту Свободи.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги. Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації - п'ять календарних днів. Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Читайте також: Не скандал Міноборони, але: по якій ціні закупали яйця бюджетні установи Півдня.

Кирило Бойко