Правоохоронці розповіли, за що затримали міського голову Білгорода-Дністровського

20 липня 2024 р. 11:19

Правоохоронці розповіли, за що затримали міського голову Білгорода-Дністровського

Фото: СБУ

Правоохоронці Одещини, а саме поліція та Служба безпеки України, повідомили подробиці затримання Білгород-Дністровського міського голови Віталія Граждана.

Як стверджують в СБУ, міський голова очолив злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Одещини. 

За даними слідства, фігуранти намагалися незаконно заволодіти місцевою базою відпочинку, яка розташована на узбережжі Чорного моря.

Для цього учасники угруповання, як стверджують правоохоронці, силою змусили власницю рекреаційного об’єкта відмовитися від 50% корпоративних прав на нього.

Після цього вони призначили на базу відпочинку свого директора, який почав шукати покупців на даний комплекс.

Коли покупці знайшлися, учасники злочинного угруповання збиралися відібрати у власниці решту 50% корпоративних прав.

За матеріалами справи, для реалізації оборудки мер залучив знайомого адвоката, а також підконтрольних реєстраторів та нотаріусів.

Саме вони мали переоформити захоплену турбазу на потенційних покупців.

Правоохоронці затримали мера коли той отримував 30 тисяч доларів США завдатку від покупців турбази.

На підставі отриманих доказів затриманому чиновнику повідомлено про підозру за частиною 4 статті 189 Кримінального кодексу України (організація вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Вирішується питання щодо виду запобіжного заходу.

Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників злочинної групи. В разі доведення його провини, Віталію Граждану, загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

19 липня з'явилася інформація, що у будівлі міської ради Білгород-Дністровського Одеської області правоохоронці проводять обшуки. У мережі поширили фото затримання мера Віталія Граждана.

Кирило Бойко