Прокуратура скерувала до суду справу про держзраду ексначальника Держекоінспекції Криму

13 серпня 2024 р. 12:29

Прокуратура скерувала до суду справу про держзраду ексначальника Держекоінспекції Криму

Фото: Укрінформ

Колишнього начальника державної екологічної інспекції Криму судитимуть за державну зраду. 

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та міста Севастополя.

Читайте також: Порушення законів і звичаїв війни: скільки зареєстровано на півдні

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Державної екологічної інспекції в АР Крим. Його дії кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, з 2012 року обвинувачений обіймав посаду начальника Державної екологічної інспекції в АР Крим – головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища АР Крим.  Після анексії півострова перейшов на бік рф.

У червні 2015 року чоловік обійняв посаду "заступника начальника управління екологічного нагляду Південно-Кримського регіону – завідувача відділу екологічного нагляду м. Ялта – старшого державного інспектора Республіки Крим", на якій працює дотепер.

"На зазначеній посаді обвинувачений виконує повноваження представника влади держави-агресора та забезпечує функціонування його окупаційних органів на півострові, чим надає допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України", – повідомили в прокуратурі.

Раніше головне управління Національної поліції України в Автономній Республіці Крим повідомило про підозру в колабораційній діяльності окупаційному "голові адміністрації Сакського району Республіки Крим" Владиславу Хаджиєву.

За процесуального керівництва прокуратури АРК повідомлено про підозру в колабораційній діяльності окупаційному "першому заступнику глави міста Ялта" Сергію Баннову.

Святошинський районний суд Києва оголосив вирок колишньому депутату Севастопольської міської ради VI  скликання Олександру Антоненкову. Навесні 2014 року, він пішов на співпрацю з росіянами та сприяв окупації Автономної Республіки Крим та Севастополя. За державну зраду його засуджено 12 років позбавлення волі.

Читайте також: Колаборанти півдня: з понад 400 справ суди не розглянули навіть і 150 кримінальних проваджень.

Ната Чернецька