Радником голови Одеської ОДА є бізнес-партнер підсанкційного бізнесмена Єрмолаєва

25 липня 2024 р. 10:11

Радником голови Одеської ОДА є бізнес-партнер підсанкційного бізнесмена Єрмолаєва

Фото: latifundist

Іванові Дралюку через венчурний фонд "Капітал" належать близько 10% у компанії підсанкційного бізнесмена Вадима Єрмолаєва. Економічні санкції до Єрмолаєва наклали через те, що він був пов’язаний з підприємствами, які діяли в анексованому Криму та окупованому Бердянську, а отже сплачував податки в російський бюджет.

Про це йдеться в розслідуванні hromadske.

Раніше радник голови Одеської ОДА Олега Кіпера генерал-майор СБУ Іван Дралюк був одиним із керівників Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, того самого знаменитого Управління "К".

На посаду радника голови Одеської ОДА Дралюка призначили 7 червня 2023 року.  Окрім цього, одразу чотири наших джерела в Києві, Одесі й за кордоном стверджують, що Іван Дралюк також є наближеним до голови ОП Андрія Єрмака. 

"Він досі залишається позаштатним радником Єрмака", — повідомив у розмові з hromadske один із їх співрозмовників. 

"Те, що він був на посаді позаштатного радника, — це 100%",  — зазначив інший.

А втім, у самому Офісі президента запитання журналістів щодо Івана Дралюка проігнорували. 

Нині, як з'ясувало hromadske, Іванові Дралюку через венчурний фонд "Капітал" належать близько 10% у компанії підсанкційного бізнесмена Вадима Єрмолаєва. Саме цій компанії Одеська ОДА виділила 6 гектарів землі на кордоні з Румунією, попри те, що її головний контролер Вадим Єрмолаєв (50% у "Потоках") перебуває під санкціями РНБО. Договір оренди уклали на 49 років. На переданій земельній ділянці планують збудувати мініпорт. 

Раніше одна з комунальних установ Миколаївської міськради уклала угоду з компанією на закупівлю енергоносіїв, власником якої є людина під санкціями РНБО.

Перед тим управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США внесли у "чорний список" підставну компанію Sahara Thunder, яка займається виробництвом та продажем іранських дронів рф. 

Нагадаємо, що родина російського конструктора дронів володіє нерухомістю у Франції та Великобританії, але не знаходиться під санкціями.

Олеся Ланцман