Раухівський дитсадок: тричі скасовану реконструкцію за 147 мільйонів на Одещині віддали без аукціону

27 квітня 2024 р. 12:22

Раухівський дитсадок: тричі скасовану реконструкцію за 147 мільйонів на Одещині віддали без аукціону

Фото: Громадський Простір

Раухівська селищна рада Березівського району Одеської області вчетверте вирішила провести тендер для обрання реконструктора закладу дошкільної освіти (ясла-садок) за понад 147 мільйонів.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю провели у форматі єдиних торгів з особливостями 25 квітня і єдиним учасником було товариство з обмеженою відповідальністю "Донстрой". 

За даними сервісу YouControl, товариство з обмеженою відповідальністю "Донстрой", зареєстроване у 1998 році в Сєвєродонецьку Луганської області. Власником є зареєстрований в Донецьку Олексій Котляревський.  

Вартість реконструкції становитиме 147 мільйонів 378 тисяч 595 гривень. 

Зазначимо, що цей аукціон скасовувати тричі: один раз за відсутністю пропозицій, а двічі через     скорочення видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг. 

Так, наприклад, у лютому цього року Одеська обласна державна (військова) адміністрація відзвітувала про економію у 370,5 мільйонів гривень від скасування тендерів в регіоні, які вважали недоречними під час війни. Йшлося майже про 50 закупівель в усіх семи районах області.

Перше місце за вартістю закупівлі посідає реконструкція дитячого садка в селищі Раухівка Березівського району Одеської області. Цей аукціон втретє оголосили у січні 2024 року з очікуваною вартістю закупівлі в 147 мільйонів 524,8 тисячі гривень. Скасували закупівлю офіційно тому, що скоротилися видатки на здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг.

У коментарі до цього зазначалося, що головним розпорядником бюджетних коштів із зазначеного питання є Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, а затвердження плану бюджетних призначень очікується найближчим часом. Проєкт нормативного акту про розподіл бюджетних асигнувань перебував в стадії затвердження, тому виникла необхідність припинити зазначену процедуру закупівлі.

Кирило Бойко