Реконструкція зрошувальної системи на Одещині подорожчала до 45 мільйонів

20 жовтня 2024 р. 09:18

Реконструкція зрошувальної системи на Одещині подорожчала до 45 мільйонів

Канал зрошувальної системи. Фото: Оdesa.Online

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації оголосив про пошук підрядника для реконструкції магістрального каналу Нагірнянської зрошувальної системи Ізмаїльського району.

Оголошення міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

Згідно із системою, йдеться про скорегований проєкт реконструкції тож наразі очікувана вартість закупівлі становить 45 мільйонів 760,4 тисячі гривень.

Аукціон у форматі відкритих торгів з особливостями запланований на 1 листопада. 

Зазначимо, що це вже друге корегування цього проєкту. У грудні 2023 року департамент вже проводив закупівлю щодо цієї реконструкції. Тоді очікувана вартість сягнула 42 мільйонів 688,4 тисячі гривень, а в аукціоні взяли участь дві компанії - товариство з обмеженою відповідальністю "Каскад-Ніка" та приватне підприємство "Вестінвестбуд". Попри те, що пропозиція ТОВ була дешевшою - 38 мільйонів 605,7 тисячі гривень проти 42 мільйонів 664,4 тисячі гривень, які просило ПП, угоду уклали саме з "Вестінвестбуд".

Тоді департамент оголосив аукціони на капітальний ремонт трьох зрошувальних систем — Ізмаїльської, Ташбунарської, Нагірнянської — в Ізмаїльському районі.

Це було перше коригування проєкту, а першу закупівлю щодо цієї системи провели у жовтні 2021 року й тоді очікувана вартість була 22 мільйони 841,6 тисячі гривень. Тоді в аукціоні також взяли участь дві компанії - ТОВ "Строй Імперія" та ТОВ "Одеські інженерні мережі". 

"Строй Імперія" готова була працювати за 18,5 мільйона гривень, але угоду клали з "Одеськими інженерними мережами", які готові були працювати за 21 мільйон 280 тисяч гривень. Утім у 2022 році угоду розірвали за згодою сторін й компанія не отримала жодних коштів.

Передбачається, що заміна трубопроводу магістрального каналу, що дозволить мінімізувати втрати води та розширить поливну площу до 3,2 тисячі гектарів.

Кирило Бойко