Розтратили понад 85 тисяч бюджетних коштів: на Одещині судитимуть ексначальників прикордонного загону

13 серпня 2024 р. 13:43

Розтратили понад 85 тисяч бюджетних коштів: на Одещині судитимуть ексначальників прикордонного загону

Фото: Волинь Online

До суду направили обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Білгород-Дністровського прикордонного загону та начальника житлово-експлуатаційного відділення відділу забезпечення та фізичної особи-підприємця.

Про це повідомляє спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону. 

Вони обвинувачуються в розтраті та пособництві у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем; службовому підробленні та пособництві у службовому підробленні; легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366 та ч. 1 ст. 209 КК України).

За інформації прокуратури, в листопаді-грудні 2019 року вказані військовослужбовці, діючи за попередньою змовою із підприємцем, під час виконання ремонту покрівлі спостережного пункту будівлі військового містечка та ремонту в парку вчинили розтрату бюджетних коштів.

"Уклавши договір із фізичною-особою підприємцем, з метою розтрати бюджетних коштів, начальники засвідчили фіктивне виконання робіт, які раніше вже були виконані робочою групою особового складу прикордонного загону, склали та особисто підписали завідомо неправдиві офіційні документи. Після цього на рахунок ФОП було безпідставно перераховано бюджетні кошти на загальну суму понад 85 000 гривень, чим державі завдано збитків", - зазначили в прокуратурі.

Наразі, з метою відшкодування завданої шкоди, Білгород-Дністровська спецпрокуратура Південного регіону в інтересах військової частини заявила цивільний позов на суму 85 000 гривень.

За інформацією "Бессарабія INFORM", йдеться про ексочільника 25-го прикордонного загону Сергія Шарупича. За інформацією з єдиного реєстру судових рішень, до ФОП, який діяв у змові з військовослужбовцями, застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання строком до 3 вересня поточного року. Зокрема, він зобов’язаний прибувати до слідчого, який здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні, прокурора, який здійснює процесуальне керівництво в рамках кримінального провадження або суду за першим викликом. Також він повинен утриматися від спілкування зі свідками, потерпілими у даному кримінальному провадженні та  повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого проживання.

Ната Чернецька