СБУ розпочала провадження через нічний обстріл Одещини

19 липня 2022 р. 17:19

СБУ розпочала провадження через нічний обстріл Одещини

Служба безпеки України розпочала провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни через ракетний обстріл мирних мешканців та цивільних об’єктів в Одеській області.

Як повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури, вчора вночі, 18 липня, військові країни-агресора, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили ракетний обстріл об'єктів цивільної інфраструктури в одному з населених пунктів Одеського району, а саме житлових приватних будинків та прибудинкових споруд, будинку культури та школи.

Через ракетні удари зруйновано три житлових будинки та дві надвірні споруди, які зайнялись полум'ям, а також на околиці населеного пункту пошкоджено будівлю фермерського господарства.

Значних руйнувань зазнали прилеглі до місць подій будинки та автомобілі. В будинках пошкоджено засклення вікон, дахи та фасади.

Внаслідок влучання ворожих снарядів попередньо постраждало 6 цивільних осіб, з них одна дитина, яку госпіталізовано до медзакладу з забоєм м'яких тканин обличчя у стані середньої тяжкості. Загиблих немає.

Наразі тривають аварійно-рятувальні роботи з розбору завалів конструкцій. На місці події працюють прокурори Одеської обласної прокурати, слідчі СБУ та поліції, експерти, рятувальники та медики. Проводяться першочергові слідчі дії.

Під час огляду місць подій, виявлено та вилучено уламки від механізму ракет. Слід зазначити, що будь-які військові об’єкти на даній території відсутні.

Фото: Одеська обласна прокуратура