СБУ затримала агента рф, який передавав координати шкіл Миколаєва

27 серпня 2022 р. 12:10

СБУ затримала агента рф, який передавав координати шкіл Миколаєва

На Миколаївщині затримали агента військової розвідки зс рф, який надавав ворогу точні координати освітніх закладів міста для так званих «залякувальних» ракетних обстрілів.

Як повідомляють у Службі безпеки України, затримання відбулось під час контрдиверсійної спецоперації у прифронтових районах Миколаївщини.

Крім інформації про школи, зловмисник збирав розвіддані про дислокацію, переміщення та озброєння Сил оборони України на півдні.

Саме за його «наводкою» у Миколаєві було зруйновано та пошкоджено декілька об’єктів військової інфраструктури та завдано нищівного удару по двох школах.

Кіберфахівці СБУ встановили, що чоловіка завербули вже після початку повномасштабного вторгнення. Затриманий був активним учасником дискусій у численних антиукраїнських телеграм-каналах та не приховував своїх поглядів і відверто просував російські наративи.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російським координатором.

Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Йому загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

В СБУ також зазначили, що загалом від початку широкомасштабного вторгнення рф у обласному центрі частково чи повністю зруйновано 3 вищі навчальні заклади, 2 технікуми та більше 10 шкіл.

Фото: СБУ

Дивіться також документальний фільм про окрему тактичну групу "Арей", що стоїть на обороні Вознесенська.