Шість мільйонів на ремонт дороги: в Миколаєві оголосили аукціон

27 вересня 2024 р. 16:55

Шість мільйонів на ремонт дороги: в Миколаєві оголосили аукціон

ФОТО: Слово і діло

У Миколаєві оголосили аукціон на капітальний ремонт дороги. На це з бюджету запланували витратити майже шість мільйонів гривень.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель Prozorro.

Планується капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Чернишевського. Замовником робіт виступила адміністрація Корабельного району. Очікувана вартість закупівлі складає 5 мільйонів 942 тисяч 930 гривень. 

Аукціон призначили на 3 жовтня. Розмір мінімального кроку пониження ціни становить 59 тисяч 429 гривні.

Ремонтні роботи мають бути завершені до 31 грудня 2024 року. Розрахунок здійснюється замовником з дня надходження відповідного бюджетного фінансування та довідки про вартість виконаних робіт. Здійснення попередньої оплати не передбачається.

Гарантійний строк експлуатації має становити 10 років. В разі виявлення недоліків підрядник має усунути їх протягом 5 днів за свій рахунок.

Крім того, дороги Миколаївщині буде ремонтувати одеська компанія, яка зв'язана з партією  "Довіряй ділам". На це с бюджету виділили понад ста мільйонів гривень. Це не перший підряд, яке отримало одеське товариство на утримання миколаївських доріг. Так, у березні одеська компанія "Ростдорстрой", яка зв'язана з партією міського голови Геннадія Труханова "Довіряй ділам", отримала два великих підряди.

Нещодавно у Миколаєві дванадцятимільйонний тендер на ремонт доріг віддали фірмі депутата, яка неодноразово проходила у журналістських розслідуваннях. Наразі підприємство отримало понад 12 мільйонів з бюджету. На аукціон пройшов 16 вересня і на ньому було присутнє тільки одне підприємство - "БФ "Совар груп", яке й отримало підряд на ремонт.  

Також на Миколаївщині підписали угоду на ремонт дороги державного значення. На це планують витратити понад 67 мільйонів гривень з бюджету. Договір було укладено без застосування електронної системи. Замовником робіт виступила Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області. Так, планується капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування М-14 Одеса – Мелітополь – Новоазовськ.

Анна Бальчінос