Сировина для “Кинджалів” до сьогодні масово їде в росію від компанії з українським корінням

20 червня 2024 р. 15:00

Сировина для “Кинджалів” до сьогодні масово їде в росію від компанії з українським корінням

Фото: apostrophe

Австрійська компанія з українським корінням з 2022 року завезла в росію сировини для виготовлення зброї на 5,5 мільйона доларів.

Схему поставки титановмісної руди виявили журналісти Trap Aggressor.

Вони з’ясували, що одним з основних постачальників цінної сировини є австрійська компанія Osttor. Фірма знаходиться у Відні, однак з 2016 року бенефіціаром компанії став 37-річний  громадянин України Юрій Перцев, а директоркою – його дружина Марія Перцева.

За даними митних баз журналісти встановили, що до та після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну компанія Osttor здійснювала постачання титановмісних руд російським підприємствам військово-промислового комплексу (ВПК) для виготовлення озброєння та військової техніки рф. Майже у всіх випадках, країною походження руди будо вказано Україну.

Найбільше титанової руди вони поставили російській ООО "АСР", яка входить в структуру власності ПАО "Корпорація ВСМПО-Ависма". Остання, своєю чергою, входить до складу державної корпорації "Ростех". 

Нагадаємо, що родина російського конструктора дронів володіє нерухомістю у Франції та Великобританії, але не знаходиться під санкціями.

Раніше вийшов фільм Центру публічних розслідувань "Спонсори війни: як компанія з білоруським корінням працює в Україні під час війни".

Журналісти виявили, що за однією із фірм, яка заробляє гроші в Україні й працює у рф, а отже сплачує агресору податки, приховується білоруський виробник білизни, який давно зайшов і на український ринок. І це відома багатьом "Мілавіца". Адже саме цей виробник жіночої білизни  входить у структуру холдингу Silvano Fashion Group, який отримує більшу частину доходу від продажів у росії та білорусі. До того ж ця мережа також відкриває нові магазини в росії.

Олеся Ланцман