Суд не встиг відсторонити від посади заступника голови Одеської ОВА Олега Муратова

10 січня 2023 р. 07:44

Суд не встиг відсторонити від посади заступника голови Одеської ОВА Олега Муратова

Фото: Інтент/Наталя Довбиш

Приморський суд, через повітряну тривогу, переніс засідання щодо клопотання прокуратури про відсторонення від посади заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Муратова

Як повідомили Інтенту в прокуратурі, нове засідання заплановане на ранок 9 січня.

Наразі посадовець утримується під вартою - заставу у 3 мільйони 220,8 тисяч гривень за нього ще не внесли. 

На брифінгу 6 січня керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко розповів, що на початку грудня до його відомства звернулася людина із попередженням, що готується передача великого хабаря.

За даними СБУ Олег Муратов використав методи конспірації - отримавши гроші, одразу їх ще одному посадовцю, а той - водію, при чому водій навіть не здогадувався що саме отримав.

Прокурор розповів, що за версією слідства, на початку грудня Олег Муратов підбурив іншого посадовця закрити справу, яку розслідують не в Одесі, й яка стосується розкрадання бюджетних коштів шляхом завищення цін на товари, які мали поставлятися на потреби оборони. 

Вчора, 5 січня, суд задовільнив клопотання прокуратури та обрав заступнику голови Одеської обласної військової адміністрації Олегу Муратову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі в 3 мільйони 220,8 тисячі гривень. 

Мотивуючи своє клопотання, представник прокуратури заявив, що Олег Муратов є публічною особистістю, може втекти за кордон і впливати на свідків. Також прокурор зазначив, що один зі свідків уже побоюється за своє життя і попросив приховати свої особисті дані.

Натомість адвокат Олега Муратова Вадим Оксюта клопотав про призначення будь-якої міри, не пов’язаної із утриманням під вартою.

Сам Олег Муратов назвав справу провокацією, вчиненою, можливо, навіть не без участі країни-агресора – з метою, аби засоби масової інформації висвітлювали не війну, а цю справу.

За словами адвоката, справа спровокована з особистих родинних підстав, й тому наполягав на закритті процесу. Він також планує назвати справжні мотиви провокаторки, пов'язані, за його словами, з особистими відносинами з Олегом Муратовим.

Служба безпеки України вдень 5 січня повідомила подробиці затримання заступника голови Одеської обласної військової адміністрації Олега Муратова

Про його затримання стало відомо 4 січня, проте тоді в СБУ відмовилися коментувати це.