В Одесі затримали священника-адвоката: підозрюють у вимаганні грошей з настоятеля храму, який збив пішохода

09 серпня 2024 р. 13:15

В Одесі затримали священника-адвоката: підозрюють у вимаганні грошей з настоятеля храму, який збив пішохода

Фото: ДБР

Одеський священник, який мав ліцензію адвоката, отримав підозру в одержанні неправомірної вигоди.

За інформацією Держбюро розслідувань, він вимагав 3 тисячі долларів США з підзахисного за допомогу в уникненні від кримінальної відповідальності за збиття пішохода.

У липні 2024 року настоятель одного з храмів Одеської області за кермом автомобіля збив в Одесі жінку-пішохода. Постраждала з травмами була доставлено до лікарні, стверджують у ДБР.

Для захисту своїх інтересів настоятель обрав знайомого священника, який мав ліцензію адвоката. Той повідомив, що за три тисячі доларів "розв'яже питання" з правоохоронцями щодо закриття кримінального провадження. У разі несплати він погрожував настоятелю реальним терміном відбування покарання за ДТП, повідомили детективи.

6 серпня 2024 року адвоката затримали правоохоронці під час передачі обумовленої суми. Йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди з вимаганням такої вигоди. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Раніше стало відомо, що заступник командира військової частини з Одеської області брав участь в організації ухилення окремих військовослужбовців від несення служби. Фігурант разом зі спільниками організували схему, за якою деякі військовослужбовці частини знаходилися вдома, а згідно з документами – перебували на службі та отримували за це відповідне грошове забезпечення.

Також ДБР завершили досудове розслідування щодо начальника одного із військових підрозділів на Одещині. За інформацією слідства, він вимагав хабар у військовослужбовця за допомогу зі встановлення другої групи інвалідності його матері.

Крім того, Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід командувачу сил територіальної оборони "Південь", якого підозрюють у залучанні бійців до будівництва маєтку, у вигляді 2 млн грн застави. 

Нагадаємо, Центр публічних розслідувань дослідив фінансові звіти за 2023 рік начальників ТЦК на Одещині та зробив рейтинг найзаможніших з них.

Олеся Ланцман