У двох миколаївських дитячих садках вирішили відремонтувати укриття

04 жовтня 2024 р. 13:25

У двох миколаївських дитячих садках вирішили відремонтувати укриття

ФОТО: Ukrainian Bessarabia

У двох дитячих садках-яслах запланували зробити ремонт та облаштувати укриття для малечі. На це з бюджету заклали понад шість мільйонів гривень.

Про це свідчать дані системи публічних закупівель Prozorro.

Замовником робіт виступило комунальне підприємство Миколаївської міської ради "Захист".

Так, планується відремонтувати та облаштувати укриття в яслах-садку № 52 та в яслах-садку №103. Так очікувана вартість ремонту дитячого садку №52 складає 3 мільйони 214 тисяч 964 гривні. Облаштування та ремонт дитячого садку №103 становить 3 мільйони 006 тисяч 698 гривень.

Проведення торгів заплановано на 10 жовтня. Розмір мінімального кроку пониження ціни становить 50% від суми закупівлі. Згідно з тендерною документацією переможцю виплатять 30% передоплати від суми угоди, решту - після прийняття робіт. Забезпечення тендерної пропозиції від учасників аукціону, як і виконання договору про закупівлю, не вимагається. 

Серед ремонтних робіт, які підрядник має виконати - це зміна рівня підлоги, посилення фундаментів, фарбування, тинькування, зміна дверей, ремонт бетонних східців, встановлення сантехніки, прокладання водопроводу, електрики, опалювання тощо.

Ремонт та облаштування укриттів для дітей мають бути закінчені до 20 грудня 2024 року. 

Раніше ремонт укриття в ліцеї віддали компанії, яка звинувачувалась в корупції та в ухилянні від податків в особливо великих розмірах. Сума тендеру скала майже 90 мільйонів гривень. Замовником робіт виступив Відділ освіти, молоді та спорту Коблівської сільські ради. Джерелом фінансування робіт є бюджетні кошти.

А в Одеській області запланували будівництво нового протирадіаційного укриття у школі, яка серйозно постраждала від ракетних ударів окупантів. Бюджет робіт визначили у понад 117 мільйонів гривень.

Також побудувати укриття вирішили в одному з університетів Миколаєва, який ще відновлюється після обстрілів. Договір на виготовлення проєктно-кошторисної документації для будівництва укриття Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського уклали 12 вересня. На це планується витратити близько півтора мільйона гривень.

Анна Бальчінос