В Арцизі витратять майже 80 мільйонів на ремонт каналізації

18 жовтня 2024 р. 09:29

В Арцизі витратять майже 80 мільйонів на ремонт каналізації

Фото: Арцизька міська рада

В місті Арцизі Одеської області уклали договір з підрядником на реконструкцію очисних споруд каналізації. Бюджет робіт визначили у майже 80 мільйонів гривень.

Відповідна інформація оприлюднена на платформі Prozorro.

Закупівлю на реконструкцію каналізаційних споруд повного біологічного очищування оголосила Арцизька міська рада у серпні.

У вересні відбувся аукціон у форматі відкритих торгів з особливостями. На них був присутній тільки один учасник - Товариство з обмеженою відповідальністю – фірма "Кортакоз", який запропонував провести реконструкцію за 79 мільйонів 877 тисяч гривень. Це товариство й стало переможцем. Угоду з ним міська рада підписала 10 жовтня.

Згідно з тендерної документації, підрядник має встановити новітні системи очищення. Йдеться про аераційні баки, фільтри та біологічні реактори для ефективного очищення стічних вод. 

Крім того, провести повну реконструкцію застарілих трубопроводів, насосних станцій та резервуарів для зберігання очищеної води. Ще передбачається встановити автоматизовану систему контролю.

Всі роботи мають бути завершені до 31 серпня 2026 року.

Самі споруди розташовані у селі Долинівка Болградського району.

За даними аналітичної системи youcontrol, Товариство з обмеженою відповідальністю – фірма "Кортакоз" зареєстрована у 1993 році у місті Здолбунів Рівненської області. Одним із власників є Андрій Мошанецький.

Тим часом у селище Чорноморське Одеської області з третьої спроби намагаються побудувати нову амбулаторію сімейної медицини за понад 50 мільйонів гривень. Перші та другі торги скасували.

Ірина Глухова