В Ізмаїлі вирішили сплатити депутатській фірмі майже 5 мільйонів

12 травня 2024 р. 14:28

В Ізмаїлі вирішили сплатити депутатській фірмі майже 5 мільйонів

Управління житлово-комунального господарства Ізмаїльської міської ради Одеської області провело закупівлю для обрання підрядника, якому сплатять за послуги з виконання заходів із запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro, повідомив Центр публічних розслідувань.

Йдеться також про ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, пов'язаною з руйнуванням магістрального водоводу.

Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями й єдиним учасником та переможцем тендеру стало приватне підприємство "Роднік" депутата Ізмаїльської міської ради від партії "Слуга народу" Ігоря Дехтярьова

Компанія має працювати до 15 липня 2024 року й розраховує отримати за це 4 мільйони 737 тисяч гривень. 

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації - п'ять календарних днів. 

 Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Утім позаминулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону. 

Раніше це приватне підприємство без аукціону виграло підряд на реконструкцію приміщень четвертого поверху будівлі поліклініки під ПЛР-лабораторію додаткових 7 мільйонів 733 тисячі гривень.  

Також саме ця компанія восени 2021 року виграла підряд на 24 мільйони гривень на капремонт четвертого поверху поліклініки. У межах контракту підрядник мав до 21 грудня 2023 року оновити приміщення поліклініки загальною площею 434 квадратних метри