В Одесі будівлю для тероборони планують відремонтувати за 39 мільйонів

01 жовтня 2024 р. 13:28

В Одесі будівлю для тероборони планують відремонтувати за 39 мільйонів

Фото: prostir.ua

В Одесі оголосили тендер на реконструкцію будівлі у місті за 39,1 мільйона гривень. Адресу будівлі при цьому не розголошують.

Про це ЦПР дізнався з системи електронних публічних закупівель Prozorro.

Відкриті торги з особливостями оголосило управління капітального будівництва Одеської міської ради. Пропозиції приймають до 16 жовтня. Тоді ж і відбудеться аукціон. Основним критерієм відбору є ціна. Строк виконання робіт - 31 березня 2025.

Адресу будівлі замовник не вказав через те, що її планують використовувати для улаштування сил тероборони міста.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до Закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги. Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. Часто під час таких торгів не відбувається аукціону, тож учасник не має конкурентів. 

Утім після початку повномасштабної агресії російської федерації у 2022 році Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.

Раніше Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області провело закупівлю для обрання підрядника, якому заплатять за поточний ремонт холу першого поверху своєї будівлі на вулиці Прохорівській.

Наприклад, Державне підприємство "Ізмаїльський морський торговельний порт" попередньо обрало підрядника для реконструкції колійного розвитку чотирьох залізничних під'їзних колій на території виробничо-перевантажувального комплексу порту при станції Ізмаїл.

А також Управління капітального будівництва Одеської міської ради провело новий тендер для обрання підрядника, якому заплатять за ремонтно-реставраційні роботи фасаду та покрівлі будівлі, розташованої за адресою вулиця Софіївська, 15. Закупівлю провели без аукціону. Проєкт реставрації скорегували й тепер розраховують знайти компанію, якій заплатять за новим тендером 7 мільйонів 546,5 тисячі гривень.

Олеся Ланцман