В Одесі досі продають російський бренд дитячого одягу

25 липня 2024 р. 21:41

В Одесі досі продають російський бренд дитячого одягу

Фото: ЦПР

В одеському ТЦ City Center надали торгові площі в оренду магазину "Gulliver". Логотип співпадає з російським брендом, який займається дитячим одягом та іграшками російської компанії "Гулівер і Ко". 

Про це повідомляє ЦПР.

Компанія заснована в 1997 році в Москві, власник – Ігор Кулешов.  


Скрин: fashionunited.ru, Москва, 2018 рік


Фото: ЦПР, Одеса, 2024 рік

Цікаво, що останній пост на сторінці в Фейсбуці "Gulliver Odessa" (сторінку, до речі, ведуть російською мовою) датується 25 січня 2022 року. А от фото профілю оновили 26 червня 2022 року. Тобто ніяких постів після повномасштабного вторгнення рф в Україну не було.  


Скрин з Фейсбук-сторінки "Gulliver Odessa"

Але саме на цій сторінці досі пропонують одяг, який продають в одеському магазині.

Ми зателефонували за номером телефону, який був вказаний на Фейсбуці, де російською нам відповіли, що дійсно працюють в Одесі, але тільки в City Center на проспекті Небесної Сотні, 2. 


Російські речі, які продає магазин "Gulliver" в Одесі. Фото: ЦПР

 "Ми представляємо дитячий бренд одягу Gulliver! Ви можете ознайомитись з усім нашим асортиментом, наявністю розмірів та цінами в нашому додатку, качай за посиланням", - підтвердили нам російською мовою у приватні повідомлення на сторінці. 


Скрин першого повідомлення

Згодом нам відповіли і про російський одяг, але вже українською: "Ми тільки розпродаємо залишки, ніякої нової колекції по Гуліверу ми не завозимо, як бачите, соцмережі теж не ведемо! В магазині з нового тільки український бренд та китайський".


Скрин другого повідомлення

ЦПР перевірив магазин і виявив, що дійсно, там продається частина старої колекції. Але розпродаж "залишок" на третій рік повномасштабної війни виглядає досить дивним.


"Залишки" російських речей, які продає магазин "Gulliver" в Одесі. Фото: ЦПР

Ми вирішили також запитати в ТРЦ "City Center", чи знають вони, що на проспекті Небесної Сотні є магазин "Gulliver", який торгує російським брендом? Редакція зателефонувала менеджеру "City Center", який був зазначений на офіційному сайті як "Олег Євгенович".  Але нам відмовили в коментарі. 

Редакція також подзвонила на номер, який вказаний на фб-сторінці ТРЦ "City Center", але він виявися не дійсним. Також виявилася не дійсною і вказана офіційна пошта. Але сторінка на Фейсбуці активно наповнюється контентом. Наше повідомлення компанія отримала, але не відповіла. Ми також відправили запитання через форму на офіційному сайті, але відповіді також не отримали.


Фото: ЦПР

Зазначимо, що українські онлайн магазини таки як Rozetka, Shafa, OLX також продовжують продавати речі російського бренду "Gulliver".

Від початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну в 2022 році YouControl та Опендатабот провели дослідження і виявили на українському ринку тисячі російських компаній. Так, аналітики YouControl повідомляли про понад 13 тисяч фірм, серед власників яких є хоча б один громадянин чи постійний мешканець росії. Спеціалісти Опендатабот знаходили понад 3 тисячі популярних брендів у власності мешканців росії.

Раніше ЦПР провів розслідування, як компанія з білоруським корінням працює в Україні під час війни й одночасно розширює бізнес у рф.

Ната Чернецька

Ната Чернецька