В Одесі посадовець Міноборони нажився на будівництві військового об’єкту, - ДБР

22 липня 2024 р. 10:55

В Одесі посадовець Міноборони нажився на будівництві військового об’єкту, - ДБР

Фото: ДБР

Експосадовцю Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міноборони України повідомили про підозру у недбалому ставленні до військової служби (ч.3 ст. 425 КК України).

Про це повідомляє Держбюро розслідувань.

Читайте також: Подарунки, букети, годинники: на що витрачали мільйони бюджетні установи Одещини

За даними слідства, посадовець уклав договір з приватним підприємством на будівництво водогону для одного зі збройних формувань регіону. Вартість робіт склала майже один мільйон гривень.

Читайте також: Фортифікації та ремонт доріг: найдорожчі тендери весни-2024 на Одещині

"Втім будівництво залишилось лише на папері, а гроші полковник та підприємець розділили між собою. Через такі махінації, бюджету завдано збитків на майже мільйон гривень", - зазначили в ДБР.

Керівника підприємства обвинувачують зловживанні та службовому підробленні (ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366 КК України).

Розслідування триває, встановлюються інші факти.

Раніше Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід командувачу сил територіальної оборони "Південь", якого підозрюють у залучанні бійців до будівництва маєтку, у вигляді 2 млн грн застави. 

"Посадовець залучив трьох військовослужбовців до будівництва свого маєтку ще у 2023 році. Вони понад рік будували дім для начальника, отримуючи при цьому доплати за нібито виконання бойових завдань на передовій", - кажуть в ДБР.

Нагадаємо, Центр публічних розслідувань дослідив фінансові звіти за 2023 рік начальників ТЦК на Одещині та зробив рейтинг найзаможніших з них.

Читайте також: Не скандал Міноборони, але: по якій ціні закупали яйця бюджетні установи Півдня

Ната Чернецька

Ната Чернецька