В Одесі знов обрали підрядника для реставрації павільйону Єврейської лікарні за 160 мільйонів

18 серпня 2024 р. 11:02

В Одесі знов обрали підрядника для реставрації павільйону Єврейської лікарні за 160 мільйонів

Фото: Коментарі.Одеса

Управління капітального будівництва Одеської міської ради обрало підрядника для ремонтно-реставраційних робіт приміщень хірургічного павільйону, який є частиною КНП "Міська клінічна лікарня №1".

Відповідна інформація оприлюднена в системі електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю провели у форматі відкритих торгів з особливостями й конкурентів в товариства з обмеженою відповідальністю "Екстер'єр-дизайн" не було. Тож компанія розраховує після укладання угоди отримати за роботу 167 мільйонів 938 тисяч гривень. 

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. 

 Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Утім після повномашстабного вторгнення російської федерації Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів.

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону

За даними сервісу YouControl, ТОВ "Екстер'єр-дизайн" зареєстроване у 2004 році в Одесі. Власницею є одеситка Ольга Шелепало. Що ж до закупівлі, то 17 червня управління капбудівництва вже оголошувало її, але вже 29 червня скасувало торги у зв'язку з відсутністю подальшої потреби в закупівлі. 

Утім й це не була перша спроба обрати підрядника. Так у травні 2024 року управління оголосило тендер, який відбувся 17 червня. Переможцем стало товариство з обмеженою відповідальністю "АБЗ Промбуд", яке було єдиним учасником торгів й розраховувало на 167 мільйонів 986,3 тисячі гривень. Але результати торгів скасували у зв’язку з неможливості усунення порушень, що виникли через виявлені порушення вимог законодавства у сфері публічних закупівель, а саме розбіжності сум ПДВ в договірній ціні та формі тендерної пропозиції.

У 2022 році тодішній голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький підписав два розпорядження про погодження проєктної документації на будівництво у двох лікарнях міста. Один з проєктів передбачав ремонтно-реставраційні роботи приміщень хірургічного павільйону, який є частиною КНП "Міська клінічна лікарня №1" розташованого за адресою: м. Одеса, вул. М’ясоєдовська, 32. Передбачалося витратити на це 149 мільйонів 899 тисяч. І це було вже друге погодження ним цього проєкту. Адже у жовтні 2021 року він же погодив кошторисну вартість робіт 137 мільйонів 996,1 тисячі гривень.

Кирило Бойко