Військова медикиня заявила про домагання під час служби

11 вересня 2024 р. 09:38

Військова медикиня заявила про домагання під час служби

Фото: Скріншот з відео

Військова медикиня Оксана повідомила про сексуальні домагання з боку колеги, які відбулися під час її служби на Львівщині. За її словами, після інциденту вона подала заяву в Державне бюро розслідувань, а ймовірний винуватець самовільно покинув військову частину і оголошений у розшук. 

Про це Оксана  розповіла журналістам "Слідства. Інфо".

За словами медикині, вона має досвід служби в зоні АТО та після початку повномасштабного вторгнення добровільно мобілізувалася. Вона брала участь у бойових діях під Лиманом, Вовчанськом та Бахмутом. На початку травня 2024 року Оксана разом із колегами вирушила на бойове злагодження на полігоні у Львівській області.

6 червня, під час поїздки з водієм Сергієм, який віз її назад на полігон, чоловік почав говорити про те, що вона має стати його жінкою, та висловлювати прямі пропозиції щодо сексу. Оксана встигла записати фрагмент їхньої розмови на відео. Після цього Сергій наполіг на зупинці біля озера, де продовжував поводитися непристойно.

Після інциденту Оксана була налякана і звернулася до відповідних органів. Водночас журналісти спробували зв’язатися з Сергієм, але він не відповідав на дзвінки, а його колеги підтвердили, що він залишив частину без дозволу. Командування планує перевести обох учасників конфлікту в інший підрозділ, пояснюючи це потребою в морально-психологічно стійких кадрах.

Розслідування триває, і справа ще не передана до суду. Оксана також подала заяву на гарячу лінію Міністерства оборони, що дало початок офіційному розгляду.

Ірина Глухова