За відкати віддав майно Міноборони: поліція затримала одеського посадовця

02 вересня 2024 р. 17:27

За відкати віддав майно Міноборони: поліція затримала одеського посадовця

Фото: Нацполіція

Начальника Одеського квартирно-експлуатаційного управління командування сил логістики Збройних Сил України підозрюють в отриманні хабарів.

За даними правоохоронців, він підшукав кандидатуру – громадянина, який планував займатися технічним обслуговування автомобілів і потребував місця під бізнес. Майбутньому бізнесмену посадовець запропонував взяти в оренду гаражне приміщення площею 143,1 кв. м і технічний майданчик площею 60 кв. м, що знаходяться на балансі Міністерства оборони України.

"Пообіцяв забезпечити швидкий тендер без конкурентів та перемогу в ньому, а в подальшому – безперешкодну підприємницьку діяльність. За свої послуги він запросив 300 доларів і щомісячні відкати у розмірі 200 доларів", - повідомили в поліції.

Поліцейські задокументували, як фігурант, виконавши обіцяне, отримав від чоловіка "подяку" двома траншами в сумі 900 доларів, з урахуванням трьох місяців подальшої "співпраці". Після цього посадовця затримали і вилучили в нього гроші та інші речі, що становлять інтерес для слідства.

Фігуранту повідомили про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. 

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання вартою з правом внесення застави у розмірі 605 600 гривень. Слідчі дії тривають.

Раніше правоохоронці  повідомили про проведення спецоперації з викриття організаторів та учасників злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів, виділених на потреби оборони України, в ході якої затримали співробітників військових частин в Одеській та ще кількох областях України.

Ната Чернецька