Заставу обвинуваченого по справі ексочільника поліції Одещини передадуть на потреби ЗСУ

19 квітня 2022 р. 19:26

Заставу обвинуваченого по справі ексочільника поліції Одещини передадуть на потреби ЗСУ

У вівторок, 19 квітня, Вищий антикорупційний суд скасував запобіжний захід одному з фігурантів у справі незаконного заволодіння цигарками у вигляді застави в 2,3 млн грн і перерахував їх на потреби Збройних сил України.

Як повідомили у пресслужбі ВАКС, йдеться про справу щодо заволодіння цигарками на загальну суму майже 13 млн грн.

"Кошти в сумі 2 301 780 гривень за ініціативою обвинуваченого та заставодавця буде перераховано на спеціальний рахунок на підтримку Збройних Сил України. Окрім того, у справі сторони завершили виступи зі вступними промовами, а суд визначив порядок та обсяг дослідження доказів", - зазначається в повідомленні.

За даними порталу «Слово і діло», йдеться про заставу одеського підприємця Олександра Чудакова, якого обвинувачують у справі колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна.

Зазначимо, що ексначальник ГУ НП Одещини Дмитро Головін, його заступник Костянтин Гейко та ще дві особи обвинувачувались у заволодінні контрафактними цигарками.

Слідство встановило, що керівники приватних компаній у змові з екскерівниками Нацполіції Одещини у 2018 році незаконно заволоділи великою партією контрафактної тютюнової продукції, яка мала статус речових доказів у кримінальному провадженні, що розслідували слідчі ГУ НП Одеської області. Після чого випустили її в незаконний обіг. Йдеться про партію обсягом у сім морських контейнерів.

В липні 2019 року НАБУ та САП повідомили зазначеним чотирьом особам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

У червні Вищий антикорупційний суд пришвидшив передачу до суду кримінального провадження за підозрою колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, його експершого заступника Костянтина Гейка та бізнесмена Олександра Чудакова у причетності до заволодіння цигарками.

Нагадаємо, частину застави за колишнього віцемера Одеси Петра Рябоконя також передадуть на підтримку ЗСУ.

Раніше ВАКС змінив запобіжний захід одеській депутатці Марині Лозовенко, частину її застави також передадуть збройним силам.

П'ять мільйонів із застави за одеського віцемера Олега Бриндака підуть на підтримку ЗСУ.