Заступник Генпрокурора задекларував бізнес-центр в Одесі як дачу

06 червня 2024 р. 09:49

Заступник Генпрокурора задекларував бізнес-центр в Одесі як дачу

Фото: СтопКор

Торік колишня дружина заступника голови офісу генпрокурора Дмитра Вербицького Вікторія стала співвласницею будівлі в центрі Одеси. В декларації посадовець зазначив її  як "житловий будинок садибного типу".

Про це розповіли журналісти СтопКору.

Однак журналісти виявили, що будівля на вул. Урожайній у середмісті Одеси візуально не схожа на "житловий будинок садибного типу". Адже - це двоповерхова споруда із тротуарною зоною, розташована впритул до дороги. При цьому на території немає ані огорожі, ані присадибної ділянки.

Фото: СтопКор

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З договору купівлі-продажу редакція дізналась, що Вікторія Вербицька та її компаньйонка Світлана Юрчак придбали цей об'єкт нерухомості у 69-річної пенсіонерки Тетяни Мазуренко. Остання, за даними джерел, може бути тещею скандально відомого одеського ексчиновника Василя Буюклі, який свого часу опікувався забудовами як очільник місцевої ДАБІ.

Примітно, що самій Тетяні Мазуренко вказану ділянку продав такий собі Борис Мічуров, однак розшукати цю особу журналістам не вдалося, адже за контактним номером телефону ніхто не відповів. Так само марною виявилась і спроба поспілкуватись зі Світланою Юрчак: зі слів сусідки, жінка нібито проживає з чоловіком-адвокатом і свекрухою. Однак свекруха чомусь заявила, що нічого про Світлану не знає.

Раніше журналісти з'ясували, що ексзаступник прокурора Одещини Олег Корнілов, перебуваючи на посаді, приховував нерухомість в Дубаї. Згідно з даними з офіційного земельного реєстру Дубаю, він придбав в Еміратах дві квартири та готельні апартаменти загальною вартістю понад 400 тисяч доларів.

Також торік голова Малиновського районного суду Одеси Володимир Гуревський у 2022 році придбав квартиру в Одесі площею 45,8 квадратного метра. Окрім цього в судді є дачний будинок площею 171,6 квадратного метра в Кароліно-Бугазі Білгород-Дністровського району на Одещині та ділянка землі 5,2 сотки там же.

Читайте також: Не тільки Борисов: хто з начальників ТЦК на Одещині задекларував найбільші статки

Олеся Ланцман