Заступник Кіпера продав автівку втричі дорожче, ніж придбав

05 вересня 2024 р. 13:01

Заступник Кіпера продав автівку втричі дорожче, ніж придбав

Фото: Одеська ОВА

У липні 2024 року заступник голови Одеської обласної держадміністрації Дмитро Радулов продав свою автівку в три рази дорожче, аніж придбав п’ять років тому.

Про це Центр публічних розслідувань дізнався з повідомлення про суттєві майнові звіти посадовця.

Власником Skoda Octavia A5 2006 року випуску Радулов став у січні 2019 року. В своїй декларації за той рік він вказав, що автівка вартувала 89 тисяч гривень. Продав же її посадовець громадянину України Владиславу Постнікову в липні цього року вже за 273 тисячі гривень. Згідно з площадкою продажу автотранспорту Auto.ria це середня вартість такої автівки на ринку. А ось придбати таку машину за 89 тисяч гривень можна лише в пошкодженому стані.

Раніше депутати Одеської облради від політичної партії "За майбутнє" Сергій Паращенко старший та Сергій Паращенко молодший розповіли у деклараціях про зміни у майновому стані що отримали на двох 2,2 мільйона гривень від фермерських підприємств. Паращенко старший від приватного підприємства "Агрофірма Ташлик" отримав 1,2 мільйона гривень. А Паращенко молодший –  1 мільйон гривень від фермерського господарства "Агрофірма Бургуджі". Обидва підприємства входять до групи родини Паращенко. Бенефіціаром Ташлику є Паращенко старший, а Бургуджі – молодший.

Також  відповідну декларацію подав й народний депутат Микола Скорик. Він повідомив, що отримав від громадянки України Людмили Залюбінської у подарунок 1 мільйон 357 тисяч 854 гривні. А звільнена ексзаступниця одеського мера Світлана Бедрега, яка також оновила декларацію розповіла, що перерахувала, як допомогу Збройним силам України для проєкту Армія Дронів 500 тисяч гривень та отримала заробітну плату й компенсацію за невикористану відпустку у сумі 315 тисяч 376 гривень.

Олеся Ланцман