Ексголова райради Білгород-Дністровська Мельниченко придбав землю на мільйон

14 грудня 2023 р. 11:29

Ексголова райради Білгород-Дністровська Мельниченко придбав землю на мільйон

Зображення: Радіо Свобода

Обвинувачений у незаконному привласненні державного майна Григорій Мельниченко, ще будучи у статусі голови Білгород-Дністровської райради на Одещині, придбав під час повномасштабного вторгнення рф у 2022 році дві земельні ділянки вартістю майже мільйон гривень.

Про це повідомляють "Схеми" (Радіо Свобода) із посиланням на Державний реєстр декларацій, публічний доступ до якого НАЗК відновило 10 грудня.

За інформацією "Схем", згодом цю землю Мельниченко подарував батькові, після чого на одній з ділянок, відповідно до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, з’явився 400-метровий будинок. Переоформлення прав на батька в майбутньому дозволило зняти арешт із цих ділянок у справі проти Григорія Мельниченка.

Читайте також: Леонов під час війни орендував BMW, а Скорик вивіз родину в Австрію: перші декларації одеських нардепів

29 липня 2022 року у власності Григорія Мельниченка з’явилися дві земельні ділянки загальною площею 1710 квадратних метрів на загальну суму 980450 гривень. Це відповідно до виправленої декларації Мельниченка за 2022 рік, яку він, як голова Білгород-Дністровської райради, подав у травні цього року – тобто ще до затримання.

Відповідно до даних земельного кадастру, ці землі – рекреаційного призначення. Там же зазначена оцінювальна вартість ділянок: у лютому 2023 року сукупно їх оцінили у майже 380 тисяч гривень – що у 2,5 раза дешевше вартості, яку вказав Мельниченко у декларації на момент набуття власності. За тиждень після складеної оцінки, 21 лютого 2023-го, Григорій Мельниченко подарував обидві ділянки своєму батьку Віктору. Своєю чергою батько експосадовця за півтора місяця, 11 квітня, оформив право власності на 442-метровий будинок із причалом на одній із цих ділянок. При цьому Мельниченко не вказував у своїй декларації об’єктів незавершеного будівництва.

Читайте також: Колишнього міського голову Одеси Костусєва дозволили взяти під варту

"Схеми" звернулися по коментар до колишнього посадовця. Він відмовився говорити про придбання земельних ділянок після початку повномасштабного вторгнення. На запитання, чому вирішив передарувати їх батькові, відповів так: "Захотів – подарував". На уточнення, коли саме його батько почав зводити будинок на земельних ділянках, не відповів та поклав слухавку.

Нагадаємо, раніше за даними слідства, посадовець, під приводом нібито збереження державного майна від ворожих обстрілів, заволодів швидкісним катером "TUNA" 865 Cabin з двома підвісними двигунами та автомобільним причепом, шляхом ведення в оману осіб, у яких майно знаходилось на зберіганні на території яхт-клубу "Совіньйон" в Одесі, та внесення недостовірних відомостей до документів.