Колишнього міського голову Одеси Костусєва дозволили взяти під варту

11 грудня 2023 р. 16:01

Колишнього міського голову Одеси Костусєва дозволили взяти під варту

Фото: facebook

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо незаконного заволодіння майном комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 мільярда гривень доходу від його діяльності.

Як повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, йдеться про колишнього міського голову Одеси Олексія Костусєва.

Суд задовольнив клопотання та обрав указаному підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після затримання підозрюваного та доставлення до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя розв'яже питання про застосування цього запобіжного заходу.

Національне антикорупційне бюро у жовтні оголосило в розшук колишнього міського голову Одеси Олексія Костусєва у справі заволодіння бізнесменами Борисом Кауфманом та Олександром Грановським комунального аеропорту "Одеса".

Як стверджує слідство, у 2011 році два одеських бізнесменів організували схему заволодіння майном КП "Міжнародний аеропорт "Одеса". Для цього вони зареєстрували ТОВ, яке мало заснувати спільне товариство з Одеською міською радою, з розподілом часток 75% і 25% відповідно, з метою отримання у власність та подальшої приватизації майнового комплексу аеропорту вартістю близько 118 мільйонів гривень.

Отримання згоди депутатів ОМР на створення товариства забезпечив тодішній міський голова Олексій Костусєв, розповівши про нібито плани співзасновника інвестувати у розвиток аеропорту. Крім того, посадовець, за твердженням слідства, вчинив службове підроблення, що надавало підконтрольному ТОВ право утворювати спільне з ОМР товариство в обхід конкурсу.

7 вересня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід одеському бізнесмену Борису Кауфману, а згодом також ще одному бізнесмену у справі щодо незаконного заволодіння майновим комплексом КП "Міжнародний аеропорт "Одеса" та 2,5 млрд грн доходу від його діяльності - Олександру Грановському.